-

ledsenheten
över att känna sig ensam
i ensamheten
som en frånskild värld
mitt i verkligheten

Tanketräsk

Tillåt tankarna. Och därmed, inte tillåta, att dom tar övertaget, inte tillåta, att trilla ner och nästan dränkas i tanketräsket.


Gå som på en lina, i livet


Papper, tråd och utklippt utskrft av inscannad teckning..

.. denna teckning som gjordes för ungefär ett år sedan.


Lite kul att göra om,
göra nytt av gammalt.


.

Det är så mycket lättare, att prata med sig själv och låtsas att någon lyssnar, än att prata med någon på riktigt, som faktiskt lyssnar.

Klätterapa

Hälsade på hos mormor och morfar idag.
Plockade plommon, målade målarbok och fikade äppelpaj.

Ska göra sylt sen, av plommonen.
Kommer bli gott det.


.. och ett till

Okej, nu har jag skrivit ett förvirrat-inlägg. Då kan jag väl lyckas fokusera på något annat, för en stund. Lite förvirring rann nog ut där genom fingrarna ändå. Konstigt, men så kan det vara. Skriva ut myllret ur hjärnan, bara göra ord av det man inte förstår, göra klart för sig själv, att man faktiskt inte förstår, inte vet. Istället för att låtsas något annat. Typ.

Imorgon blir det att gå ut. Med Johanna och Jenny. Och det ska bli trevligt. Och plötsligt slog det mig, att det är väldans många vänner som börjar på J. Dessa två, plus Jannike, och tänkte på när vi var ute i förrgår att tre till gamla klasskompisar som var med började på denna bokstav, bara jag och en annan som inte gjorde det. Inte världens mest spännande upptäckt kanske, men ändå.. något jag la märke till. Och ville skriva om det, för att skriva något konkret, för en gång skull.



En bild på himmel, fotad påväg hem från jobbet förra veckan, bara för att fylla upp med en bild. Och för att påminna, uppmärksamma, att den kan vara rätt så vacker ibland, världen.

Är som att allt jag kan formulera, är att jag inte kan formulera

Vill så gärna skriva, bara skriva av, skriva skriva skriva. Men. Är som att jag tappat den förmågan (igen och igen och igen). Den där direktkopplingen mellan fingrar och hjärna, ord och tänkande, den finns inte. Är som att jag tappat fokus och tappat alla trådar. Tänker något, mycket, samtidigt som något annat tänks i en annan del av hjärnan, lika mycket, och någonstans på något annat ställe gnager en helt annan känsla.. och den där tråden, den där förbaskade tråden som borde finnas, VART ÄR DEN?

Allt kan kännas så självklart, så glasklart. Vissa stunder.
Nu är inte en sådan stund.

Skål på stockholm.



Kul kväll med en värdefull vän (:

en dag.

vaknade. tränade. åt frukost, åkte in till staden. gick runt. tittade, tog in. satt en stund och läste. gick i några affärer. kände för att hitta någon knäpp tröja, men kunde inte hitta någon. lånade kulturhusets toa ungefär tusen gånger, eller tre. satt en stund och ritade. fick lite sällskap av en konstnär, och blev bjuden på vernissage bara sådär. gick ett tag till, tänkte. tog bussen hem sen.


en dam.

nu ser jag på åter till cold mountain, imorgon är det jobb på förmiddagen och sedan träffa bästa johanna efter det.

godnatt snart
.

Ord

kanske borde skriva, något, som förklarar, något, men kan inte formulera, inte få ihop, något, nu ...



.. inget annat än en massa frågor, funderingar, frustreringar

någonslagsinsikt

finns så mycket
mycket mycket mycket
hela tiden, så mycket
synd att missa

synd att inte se
sånt som finns
synd att sakta sudda ut
sånt som är fint, som faktiskt finns
runt, omkring, så mycket

så synd att inte se
det fina, som finns

.

Jag letar mönster i gatan, ibland så ser jag nåt system, ibland så ser jag vart jag skulle, ibland så ser jag bara sten.



du kan väl stirra upp mot stjärnorna, så att vi har nåt gemensamt?


Finaste Lars i Långholmsparken igår.


.

hur kan något försvinna, som aldrig funnits?
hur något gå sönder, som aldrig varit helt?


bildbomb

Varsågod Johanna, här kommer korten från båda utekvällarna! ♥








Kul kul kul!


Just precis nu.

Missbrukar fun-saft blandat med kolsyrat citronvatten - gott gott. Ska snart åka bussen in till staden och sedan gå till Långholmen, där Lars med flera ska spela ikväll!

Trassel i rosa Ton


Helgensomvarit

Söndag idag och denna söndag har blivit väldigt kort. Vaknade framåt eftermiddagen hemma hos Erik där jag sitter och skriver nu. Vi har gått, gått och gått, letat efter något mysigt café utan framgång, hamnat på en pizzeria och ätit guldfärgad glass.

Lördagen igår tillbringades tillsammans med Jenny, som kommit hem från Usa och som jag inte träffat på ett helt år! Vi var på Etnografiska museet, såg en massa konstiga skellet - miniskelett från foster som såg ut som aliens, krökryggda och en hel del dödskallar. Fikade också, och gick mellan några affärer i stan under ett paraply i regnet och pratade. På kvällen blev det utgång med Johanna och Emelie och det var skoj skoj! Ska lägga ut bilderna Johanna, har inte glömt ;) Träffade Erik sen, var ute ett tag till, och nu har vi kommit ungefär till början av detta inlägg.

Sådär. Nu har jag skrivit om varje dag i en vecka. Det blev väl som ett litet projekt eller något, men nu väljer jag att avsluta det, slut!

minimålning

Tada!



Har aldrig målat med acryl på duk förut, tyckte därför att det passade alldelses utmärkt att första gången måla av ett vykort på en miniduk på ett ministaffli.



Och här kommer en fortsättning,  på min skriva-vad-jag-gjort-på-dagen-idé. Ska hålla det veckan ut i alla fall, sen får det bli lite som det blir. Idag har jag jobbat. Mycket jobb låter det som, och det är väl precis vad det är, och känns som också. Men idag var helt okej, faktiskt. Innan det var jag hos Erik, åt frukost på röda korset och kvällen innan gjorde vi sparris, köttfärs, vitlök och majs-pizza. Och nu har vi biljetter till Winnerbäcks typ minifestival på Långholmen på måndag, ja (:

 


från förra fram till nu

Hej. Okej. Det här gick ju inte så bra, inte alls faktiskt. Hade tänkt skriva varje dag, men det har jag inte alls gjort. Men.. så fick det bli.

Snabbt nu istället. Igår var jag hos Johanna och vi gick en promenad med hennes mormor och hund, pratade en massa och såg på Sjätte Sinnet. Läskigt, läskigt, mycket läskigare (men bra!) än vad jag mindes den, och vi var ju inte så lite lättskrämda när vi skulle gå och sova sen, haha.. (;

Och så i förrgår var jag med Erik och badade i tanto, fick alienhänder och på kvällen skulle vi grilla men det började regna rätt mycket och så fick vi gå en extra lång väg för att handla på grund av en sur, eller tråkig i alla fall, tant i kassan på en affär.. Så det blev ingen grill men gott ändå.

Mittemellan allt har det varit jobb, lite sömn och mycket kaffe.


Andra Augusti

Först en bild på Ester, som mamma fotat, för jag tycker den fick så fina färger..



Och sen..

Bestämde ju igår att jag skulle skriva varje dag, om åtminstone något som hänt, något jag gjort. Så. Idag. Jag har tränat, första gången på ungefär hur länge som helst. Joggat och kört lite styrka. Kändes bra. Och jag har jobbat, inte planerat men det blev så och det passade bra. Så. Det var kort om idag, det.

.

det är just det där
att inte kunna sätta fingret på
vad det är


Denna dag som varit idag

Okej. Let's go. Nu ska jag skriva, litegrann, om idag. Inte så jättemycket att skriva egentligen, men ändå, det är vad jag gjort.

Och idag har jag jobbat. På ålderdomshemmet, som jag sommarjobbar på. Var där på eftermiddagen och kvällen, och mer om det får jag nog inte skriva för jag har tystnadsplikt. Innan det var jag ute på en promenad med Ester och innan det fortsatte jag med ett typ collage, eller vad man nu ska kalla det, som jag började med i förrgår.

Japp. Det var min dag, det var denna söndag.

Och nu.. så ska jag.. nog.. tänker medan jag skriver, har inte bestämt ännu.. men.. jag ska nog.. läsa en bok. Ja, det bestämmer jag. Baj. Baj. Ha det bra. Ikväll och inatt. Hejdå.

Göra tankar till ord, göra verkligheten verklig.

Hej hej.

Jag bestämde mig för en sak idag, att jag ska skriva åtminstone ett inlägg varje dag, om åtminstone något jag gjort under dagen. Det behöver inte vara långt, det kan vara bara några eller något ord, eller så kan det vara långt, olika från vad jag känner för. Men åtminstone, ett inlägg innehållandes något som jag gjort eller som hänt under dagen.

För att liksom.. få någon klarhet, se utifrån, få perspektiv. Inte bara vara mitt i livet, inte vara mitt i känslan av att drunkna i verkligheten, när det känns så. Hitta tillbaka till det där.. att se utifrån, som jag faktiskt, ibland, kunde förut, tror jag.

Allting förändras ju, hela tiden. Och ibland liksom känns det.. som att livet pågår, springer ifatt, och man är där, mitt i, kan inte förstå, kan inte känna, att det här är ju mitt liv.. just nu, inte alltid, men just nu i alla fall.. och när man ibland ändå ser det, då kan det kännas så svårt, så skrämmande, och man undrar.. hur hamnade jag här, hur blev det här mitt liv? Och ibland känns det liksom.. som att man vill så mycket, så mycket som man inte alls gör, och man vet inte vart man ska börja.. för allting pågår, hela tiden, och mitt där i står man själv, och bara.. inte kan tänka riktigt klart. Och man vill stanna tiden, stanna allt, pausa sitt liv och hoppa till en annan plats, kanske till en annan tid som passerat, göra ett annat val. För att det kanske blivit enklare då, för att det kanske skulle blivit mer rätt.

Men ändå vet jag ju att det är omöjligt, och jag vet att det var omöjligt redan då. Så tanken är onödig, dum, men ändå så kan tankar finnas till, tänkas, fast man inte riktigt vill. Och dom kan växa. Om dom inte tänks. Det vet jag, det vet jag verkligen. Och därför. Är det så viktigt. Att vara ärlig. Mot sig själv. Även om ärligheten inte alltid öppnar för den sanning man vill se. Måste, ändå, för annars är det omöjligt.. att förändra något över huvud taget. Annars sitter man fast, i sig själv, i sitt liv, och allting bara pågår, precis som förr och det kan fortsätta, hur länge som helst..

Vad det nu än är, men det är så det är.

Och nu kom jag väl av mig, riktigt ordentligt, eller kanske inte. Hur som helst. Allting är inte bara tankar, men när det ändå kan kännas så.. då är det nog bra, att se lite utifrån. Och därför. Ska jag skriva. Ett inlägg varje dag. Om något, eller mer än bara något, som jag gjort under dagen. För att just nu, så är det ju faktiskt såhär det är. Och jag kan ju faktiskt välja, vad jag ska skriva om, för jag kan ju faktiskt välja, vad jag ska göra. Och en del val, inte för att man kanske vill, men för att man sedan, ska kunna välja, för att de på något sätt måste få vara så, just nu, välja att minnas varför, välja att se bortom, bakom, framåt. Välja att inte tänka så fruktansvärt mycket, bara välja, det som går att välja just nu.

Mycket, mycket, mycket, blev det nu. Ska sluta. Innan jag kommer in på ett annat tankespår, innan den här texten.. blir ännu längre.

Hej hej, godnatt om en stund, ganska lång stund, godnatt då.


RSS 2.0