Undrasaflundra.

Ibland undrar jag, vad jag håller på med. Ibland undrar jag, varför jag gör som jag gör. Ibland undrar jag, varför det ska vara så svårt. Ibland undrar jag, hur det blev såhär. Ibland undrar jag, varför jag undrar.. och inte bara lyssnar, försöker förstå och följa. För det är så mycket bättre, det vet jag, än att bara undra över något som man redan har svaret till. Bara man vågar se det.

Ibland undrar jag. Mycket. Kanske för mycket. Eller inte. Kanske. Ibland.

Hos Jannike långt upp i landet.

Varm tågresa. Regnig väntan. Busstur. Promenad gånger flera. Smörgåstårta. Jordgubbar och glass. Somrig musik. Och så några skål på det.
 
Vaknade rätt sent idag. Vandrade runt och fick en bild av Härnösand - väldigt väldigt lugnt, men mysigt. Ska snart se på andra Twilight-filmen, New moon. Woho (:
 
Ha en bra midsommardag idag.

På papperet

Satt och skrev massa idag, för att försöka få en klarhet. På tankar som tänks men ändå inte tänks. Bara skriva, det som kommer. Göra till ord, göra konkret. Läsa igenom efteråt. Inse att alla texter är ungefär lika, handlar om ungefär samma. Sen skriva en till. Och ännu en. För att ordens sanning blev för svår.

en omtumlande svensk sommar i Finland

(skrev ett inlägg igår om helgen men glömde publicera så det får komma nu istället)

Hallå blogg och du som läser. Här kommer ett inlägg igen efter några dagars tystnad. Denna gång har tystnaden inte berott på att jag inte vetat vad jag ska skriva eller något sådant. Nej, denna gång har den berott på något helt annat och det där andra, det ska jag berätta lite om nu.

Jag och Johanna satt och vilade en stund på medborgarplatsen innan vi skulle åka pendeln hem i fredags morse. Hem kom vi dock inte, i alla fall inte på det sätt som vi tänkt oss. Istället kom det fram ett finskt tv-team och frågade om vi ville åka till Finland över helgen. Färja, sova på slott, picknick med baron, popfestival, resturangbesök, bastubad, rally, chokladprovning.. Allt detta. På en helg. Och vi skulle inte behöva betala någonting själva! Bara åka iväg på kvällen och komma henm igen på måndag morgon.

Oj. Oj. Det lät väldigt.. otroligt, tyckte vi. Men kändes ju himla dumt att tacka nej. Johanna ville dock inte, jag ringde Erik och han kom dit. Svarade på frågor medan de filmade och berättade om programmet som går ut på att de varje helg ska få med sig två svenskar till Finland som ska få uppleva en svensk sommar i Finland.

Därefter gick allt som det gick och allt gick i ett ungefär. Klockan fyra ringde de och sa att de ville åka med oss, kom hem till Erik och filmade och sedan hem till mig. Åkte bilen till färjan och plötsligt var vi med i inspelningen till ett finskt tv-progam..

Fortsättningen kan den som är intresserad få läsa på deras blogg, känns en aning onödigt att beskriva när det redan är dokumenterat. (; Men jag kan säga att det var en helg med tydliga kontraster i princip allting - från Sverige till Finland, från pickninck på slott till festival och träffa Salem al fakir, från regn till sol, från bastu till rally till chokladprovning, från finlandsfärja till morgonradio.. Ja, du hör. Det låter inte riktigt sant men sant var det och nu behövs det nog ett antal dagar för att kunna smälta alltihop.

Omtumlande, minnesvärt och helt.. ja, vad ska man säga som beskriver? Osannolikt. Och massa massa mer.

(nu har det gått en dag och ja, lite har det nog börjat lägga sig på plats, lite lite)

Kram och godnatt sen.

Collage-skor



Nu är mina skor färdiga. Och såhär blev dom. Fyllda med blommor och hjärtan och prickar och en massa andra tygbitar. Måste bara slitas lite först, sen är dom färdiga att vandra runt med i sommar. (:

Dags att sova snart. Har inte varit trött och inte känt för att sova heller. Suttit uppe och klippt och klistrat och spelat Winnerbäcks senaste om och om igen istället - Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen.

Men nu, godnatt.


här och där och upp och ner och hit och dit





bläck, blyerts och lite färgpenna


.

acryl

Fortsätter med en bild från den avslutade kursen. Man skulle måla något som man tyckte var fint, och  framhäva det fina. Jag målade mitt armband med hjärtanformade pärlor. Fulfint. Slitet, avskavt och nött men jag tycker om det. Och hjärtan brukar väl av många anses som något fint. Så. Mitt kära gamla armband fick det bli som blev förevigat.

Idag är det..

... dan före dan före dan före dan före studentdan. Ett avslut, en början. Ett mittemellan, ett mitt i. Ett just nu och ännu fler just nu. Ett ingenting, ett allting och ett någonting.

Studenten på fredag alltså. Sedan ett sommarlov. Ett sommarlov med ganska så mycket planerat faktiskt. Festival gånger två, sommarjobb i augusti och kanske lite innan också, Gröna Lund och en del spelningar där, till Tranås med Erik, utomhusmuseer och slott, till Härnösand och Jannike om det går och det ska gå, lite båt kanske, lite Moderna, förhoppningsvis en hel del sol men också lite regn för det är mysigt det med.

Ingen ordning


RSS 2.0