Lilla herr blå blå blå



... som ritades för någon vecka sedan

vee speers





Besökte fotografiska museet med Erik igår
och jag tyckte att denna fotografs bilder
var väldigt väldigt vackra.


godmorgon med lasse



vet ännu inte hur man lägger upp låtar från spotify, så det får bli från youtube istället

nu



lyssnar på melissa horn
ord, toner och texter som beskriver så exakt exakt


19 år

Grattis på din dag idag, johanna!


Kanske hur som helst och tankar däremellan.

Kanske har jag alla svar inom mig. Kanske har jag hela min sanning. Kanske blundar jag bara för den, plockar ut och plockar bort vissa delar. Därför att. Så länge inte hela sanningen finns, så länge man inte är helt ärlig, då är det så mycket lättare att ta besvikelser, att slippa bli sviken. Då kan man fortsätta att blunda, fortsätta att luras, för ingenting har ändå varit riktigt på riktigt.

Eller kanske blundar jag inte. Kanske bara gömmer. Inte visar hela, inte vågar, inte vill. För att på något sätt, hålla något kvar. En bit som bara är min, en del som bara jag förstår. Därför att. Ibland, ofta, kanske alltid, vill jag så gärna leva i ett på låtsas. I en fantasi, som kan vara precis hur som helst utan regler. En värld, en plats, en bit, som ingen annan skulle förstå sig på. Ett hur som helst. Och allting handlar ju egentligen om det, hur man ser på saker, för det kan vara precis hur som helst, allting.

inga ord.




12.36

Godmorgon. Blev en sen morgon idag, vaknade inte förrän klockan halv tolv. Sitter och äter frukost på baksidan nu och ska snart gå in och fortsätta med packningen tills imorgon. Då är det Arvika-festival!

Smile

 ♥

En bild på Johanna och mig, för att hon är så himla bra.

prickar och hjärtan



bläck, blyerts, färgpennor, svart papper

ute med båten-bilder









Från torsdag till lördag, och så en text som skrevs där emellan..


Åter igen, gå omkring klädd i den velande känslan. Kanske, kanske inte. Mitt i, inte det och inte det men kanske det och kanske det. Mitt i oklarhet, mitt i mitten på korsningen. Stannat till, ser inte vart vägarna leder. Kan inte bestämma mig, inte nu och åter igen, vilken väg jag ska välja.

Mitt i ingenting, mitt emellan någonting.


Som det var just då, betyder inte att det är samma just nu..

Gubbebebebe



Nu ska jag ut och segla, hej så länge så hörs vi sen igen!


Sjundejuli

Igår åkte bror till Australien. Borta i ett halvår. Plugg. Det känns.. ovant, overkligt. Har nog inte riktigt förstått det än. Tanken på att han ska åka iväg, att det kommer att bli så mycket nytt och massa kul för honom, har ju funnits där rätt länge. Men jag har inte riktigt tänkt på att det också innebär ha att han kommer att vara borta härifrån, hemifrån, samtidigt. Den tanken slog mig på riktigt först i förrgår, då vi var ute och åt middag tillsammans i stan. Sista innan han åkte. Då slog det mig. Att han kommer faktiskt inte att vara hemma på ett helt halvår. Då gick tanken upp för mig, men jag har nog inte förstått riktigt vad den innebär ännu.

Hoppas hur som helst att han får det hur kul som helst, och bättre än bäst där på andra sidan jordklotet! (:


Tjejejejejej


.

Nu är nu, inte för alltid.
Du är du, nu och för alltid.

skrivet på en mur av sten, mitt i en stad


Tröttsamt

jag är så trött
på trasighet och spruckenhet
jag är så trött
på svarta hål och smutsiga sår
jag är så trött
på mig själv och jag är bara så trött

.. på att vara trött på mig



som en dikt eller något

Hoppfullt

Håller på att testa ett fixa-bilder-program som jag hittade här på datorn. Tänkte att det kanske fungerar ungefär lika bra som photoshop, i alla fall för mig som inte använder speciellt många funktioner av det. Och ja, faktiskt. Jag tror att det här räcker alldeles lagom för mig. Så här kommer en lite omgjord bild från när Kusin Vitamin hälsade på häromdagen och vi fick en lyckokaka (eller framtidskaka? vad heter det?) när vi beställt sushi och kycklingspett på resturang.



Hjärterfjärter


Segling och båt-ting

Kom hem precis från en tur ute med båten. Har seglat, mycket. Lutat, mycket. Bränt mig, mycket.

Åkte ut igår förmiddag. Första turen för i sommar. Soligt, vind och varmt. Båtväder helt enkelt. Målade, kattvaktade Ester och läste. Har börjat med en ny bok. En deckare, för ovanlighetens och nyhetens skull. Var Jannike som fick in mig på det spåret då jag inte hade någon bok att läsa på bussresan hem från henne. Lånade den hon hade och det var Den innersta kretsen. Upptäckte att den var spännande och läste ut snabbt, så nu i helgen började jag läsa Nattfåk. Den ska tydligen vara bra enligt flera och redan nu efter några sidor känns det som att jag kommer att tycka detsamma.

Lite smått, lite kort, om de två senaste dagarna.

Lift?



Det roliga, eller konstiga eller underliga vad man ska säga, var att bara några timmar efter att jag ritat denna bild stod jag själv och försökte lifta.. Efter en missad buss i regn i Härnösand.

Kanske något undermedvetet, eller kanske bara ett sammanträffande?

Knäpp.



Hade inte alls tänkt lägga in den teckningen, hade tänkt lägga in något helt annat. Och skriva en helt annan text till. Men nu har mitt huvud tagit en paus ungefär, stängt av för en stund för att det blev överbelastat. Scannat in en massa bilder, fixat i photoshop på andra datorn och nästan lagt upp som ett lager i bloggen. För att datorn kommer att gå sönder när som helst och photoshop kommer att försvinna med det, och för att jag nu inte riktigt har någon lösning på hur jag ska få det igen.. Så fick ett ryck och fixade med massa bilder medan det ännu fungerar. Och nu har jag fixat så mycket att jag glömt vad det var jag hade i huvudet när jag började.. och därmed blev det en helt annan bild.

När jag ändå kom in på något helt annat kan jag fortsätta på det spåret. Hade inte alls tänkt skriva om vad jag gjort idag, men nu gör jag det ändå. Har varit på arbetsintroduktion, andra dagen. På ett hem för äldre människor med rynkor och dåligt minne. Ett ålderdomshem som det kallas. Kändes bättre idag än igår, gick lättare allting. Rätt lugnt. Lyssna, prata, göra fruktsallad, leka med katten, dricka kaffe och hjälpa till med det som behövdes hjälpas till med.

Spelat Fredrik Furus Hollywoodhjärta på repeat. Promenerat. Postat några kort. Tänkt och inte tänkt. Promenerat lite till. Och. Nu. Ska. Jag. Gå. Här. I. Från.




ibland känns det som att jag bara försvinner,
som om jag är en sanning i all fantasi
.

RSS 2.0